Couperose

Couperose/rode haarvaatjes

couperoseEen laserbehandeling tegen couperose of rode haarvaatjes is bedoeld voor vaatjes op de wangen, de neus of het voorhoofd. Ook kleine steelwratjes in de hals kunnen met deze laser verwijderd worden, evenals rode bloedvlekjes op het lichaam.

Zo werkt het

Het specifieke laserlicht geeft met zijn unieke golflengte zijn energie af aan de rode bloedkleurstof (oxy-hemoglobine) in de oppervlakkige vaatjes in de huid. De energie wordt omgezet in warmte waarbij de eiwitstructuren van de vaatwandjes denatureren. Het vaatje trekt samen. Het lichaam ruimt deze vaatjes, die geen nut meer hebben in de normale bloedcirculatie, op in de weken na de behandeling.

Behandeling

Elke behandeling wordt voorafgegaan door een vrijblijvend intakegesprek en uitgebreide uitleg, zodat u goed op de hoogte bent van wat u mag verwachten van deze behandeling. 80% van de behandelde vaatjes zijn direct weg, in een enkel geval moet er een tweede behandeling plaatsvinden. Bij de eerste behandeling werken wij 10 minuten (€160,-) op het te behandelen gebied. Meestal is dat al voldoende om een mooi resultaat te krijgen. Vervolgbehandelingen zijn € 80,- per 5 minuten. Na de behandeling mag u 2 weken niet in de zon.

Voordelen Laser:

couperose_laserExacte golflengte, zodat exclusief de oxyhemoglobine wordt verwarmd (DioLite diodelaser) De diameter van het laserstraaltje komt overeen met de diameter van het vat, zodat geen lekkage van licht naar andere lichaamsdelen plaatsvindt Voor 80% van de vaatjes volstaat slechts 1 behandeling Voorwaarden voor een couperosebehandeling door Studio pHuur: De huid moet zoveel mogelijk de eigen kleur zijn (niet net een zonvakantie achter de rug hebben). U mag 2 weken na de behandeling niet in de zon.

Het eindresultaat

Dat bepaalt u uiteindelijk zelf. Wij verwijderen in een behandeling zoveel mogelijk zichtbare rode vaatjes. Indien u meer weg wilt hebben, dan kunt u altijd een nieuwe afspraak maken. Een laserbehandeling neemt alleen de op dat moment zichtbare vaatjes weg, uw aanleg hiervoor kunnen wij niet verhelpen. Het is altijd mogelijk een soort onderhoudsbehandeling af te spreken.